mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Thursday, March 09, 2006

Burgemeester eruit

Gisteren werd bekend dat de burgemeester van Buenos Aires moet opstappen. In de nasleep van een brand vorig jaar in een discotheek die aan meer dan 100 mensen het leven kostte, werd Ánibal Ibarra de wacht aangezegd. Tijdens een impeachmentproces geleid door een speciaal samengestelde commissie stemde 10 van de 14 gemeenteraadsleden tegen Ibarra, waarmee de benodigde 2/3de meerderheid voor ontzetting uit het ambt werd bereikt. Zijn vroegere vriendschap met president Kirchner kon hem niet redden. Sterker nog, één van de Kirchnerloyalen in de raad gaaf de doorslag in de stemronde.



De stuwende kracht achter de ondergang van de burgervader is een meneer Macri, telg uit een puissante rijke Italiaanse familie van ijskast- en autohandelaren en voorzitter van Boca Juniors. Een erebaantje die zijn vader voor hem gekocht heeft om een basis te hebben van waaruit hij president kan worden, zo zeggen kwade tongen. Mocht het zover komen dan hij zal niet de eerste zijn die het van voorzitter van een sportclub tot president schopt. ¨Dubya¨ deed het niet anders.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home