mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Monday, April 23, 2007

Julio Iglesias over de scheef in Paraguay

De Spaanse crooner Julio Iglesias heeft het in Paraguay een beetje té bont gemaakt. Nadat hij tijdens een concert in de hoofdstad Asunción klaagde over het gebrek aan publiek is de oude 'Hulio' finaal afgemaakt door de lokale pers.

De 65-jarige Iglesias trad op in het theater van de Banco Central dat ondanks de beperkte capaciteit van 2000 personen lang niet vol raakte. "Toen ik nog maar weinig voorstelde kwamen alle Paraguayanen naar me kijken", liet de gebeten Julio zich ontvallen, die bezoekers tussen de 150 en 300 dollar liet neertellen voor zijn show.

De krant Ultima Hora haalde uit met, "Iglesias stond niet toe dat foto's van voren of van dichtbij werden genomen. Hij bracht de avond door klagende over het gebrek aan publiek." Daar sneed hij alleen zichzelf mee in de vingers vond de krant, "hij bleef steken in de tunnel van het verleden, want met zijn leeftijd werkt het in zijn nadeel om er zoveel fratsen op na te houden."

De recensent van ABC Color, de machtigste krant van het land, deed daar nog een schepje bovenop. "De jaren zijn de Spanjaard niet in de koude kleren gaan zitten," schreef ABC, "want alvorens hij begon met zingen, bleek zijn introductie een goudmijn voor psychologen. Hij stak zoveel verhalen af over hoe hij de liefde bedreef, over zijn sexuele ervaringen, en praatte zo ongegeneerd over zijn eigen successen dat niet het publiek, maar hij de huur van de zaal zou hebben moeten betalen, als vorm van therapie."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home