mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Wednesday, December 31, 2008

Overal oplichters

Deze financiële crisis is als een stuk verrot hout dat tegen de muur wordt geslagen - aan alle kanten rollen de pissebedden eruit.

Hier in Argentinië is gisteren een lokale Bernie Madoff opgepakt. Eugenio Curatola zou mensen voor maar liefst 300 miljoen dollar heb opgelicht met het fabeltje dat hij voor 45 procent rente kon zorgen voor wie bij hem belegde. Minimum inleg: 10,000 dollar. Gisteren werd hij in zijn villa in het plaatje Hudson gearresteerd.

Vooralsnog zijn er 167 gedepudeerde naar voren gekomen, die samen zo'n 33 miljoen dollar claimen. Maar de advokaten beweren dat Curatola in feite meer dan duizend mensen heeft getild.

Deze dwaze Argentijnen, na de krach van 2001 wars van banken, leek het alternatief van Curatola wel een verstandige belegging. In plaats van dat ze van hun geld een fatsoenlijk stuk land kochten, raakten ze verblind door hoge winsten. Nu zitten ze op de blaren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home