mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Tuesday, February 27, 2007

Gekozen burgemeester


Dit is Mauricio Macri, die zich vandaag kandidaat stelde voor het burgemeesterschap van Buenos Aires. Dat deed hij op een geimproviseerd podium in een sloppenwijk met naast zich een kansarme kleuter die een 'I love Argentina' - shirt droeg. Macri is een man met een fijnzinnig gevoel voor politiek.

Zijn kansen op het burgemeesterschap zijn niet gering, zeggen de kenners. Bij de vorige verkiezingen werd hij maar nipt tweede. Zijn succes bij de burgers is niet het gevolg van een integere persoonlijkheid en het soort visionair leiderschap dat beantwoordt aan de voorkeuren van een geschoold en veeleisend electoraat. Mauricio Macri is voorzitter van Boca Juniors, de populairste voetbalclub van Argentinïe. En dat is genoeg.

Echter, om zijn kansen op winst nog verder te vergroten is Macri bij zichzelf nagegaan wat de noden zouden kunnen zijn van de Argentijnen. De verrassende resultaten heeft hij opgenomen in zijn verkiezingsprogramma. Hier de eerste 4 punten

  1. Geen belastingen voor wie 800 pesos verdient (€200)
  2. Dat de meest populaire voetbalclub van Argentinië in de hele wereld wordt bewonderd
  3. Dat kinderen 180 dagen per jaar naar school gaan
  4. Heel Argentinië asfalteren en dat met dat idee alleen al iedereen werk heeft
Thom de Graaf, jij hebt nu toch niets te doen, waarom kom je niet langs om van dichtbij de voordelen van het gekozen burgemeesterschap te aanschouwen. Alkmaar zal je vast heel dankbaar zijn als je ook Dick Scheringa meeneemt. Die kan hier ook nog wat opdoen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home