mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Thursday, September 27, 2007

Godfather beroofd

Hopelijk is nu eindelijk het moment gekomen dat de overheid wat aan de misdaadgolf hier gaat doen. Gisteravond is het huis/kantoor van Francis Ford Coppola in Buenos Aires door dieven overvallen, met een gewonde tot gevolg. Gewapende overvallers braken in in zijn huis in de wijk Palermo en hebben onder andere zijn computer meegenomen waar het voorbereidend werk voor zijn nieuwste film opzat. De regisseur van de Godfather-reeks was zelf niet thuis, maar zijn medewerkers zijn met wapens bedreigd. Eén van zijn assistenten is met een mes aangevallen en moest in een ziekenhuis worden opgenomen, maar werd na een snelle behandeling weer ontslagen. De overvallers hebben naast computers ook videocameras's en digitale camera's meegenomen uit het huis, dat ook dienst doet als productiekantoor.

Volgens medewerkers van Coppola is de regisseur "heel bedroefd" na de overval. Ze hebben de dieven gesmeekt om alsjeblieft de computer van de beroemde regisseur terug te geven, want daar zit al zijn "creatief werk" op. Ook overwegen ze een beloning te betalen als de dieven de spullen teruggeven.

Coppola is regelmatig in Buenos Aires. Hij heeft hier een productiebedrijf en een trendy hotel. In februari volgend jaar zou hij beginnen met de opname van zijn nieuwe film Tetro met in de hoofdrollen Javier Bardem en Matt Dillon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home