mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Tuesday, August 28, 2007

Zorreguieta een nieuwe baan

Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Argentijnse Kamer van Voedselproducenten, zo schrijft Infobae vandaag. Waarschijnlijk, want hij is de enige kandidaat voor de plek, al wordt de aanstelling pas in november officieel. In de COPAL zijn alle grote lokale voedingsproducenten zoals Bunge y Born en Cargill verenigd.

De aanstelling is een belanrijke en mogelijk ook een controversiële.

Belangrijk omdat Argentinië in greep van inflatie leeft. Voedselproducenten zijn door de regering van president Kirchner tot maximum prijzen gedwongen. Dat betekent dat Zorrguieta regelmatig in de clinch zal liggen met de overheid.

Controversieel omdat Zorreguieta zoals bekend tijdens de laatste militaire dictatuur hier een tijdlang staatssecretaris van landbouw was. De regering Kirchner maakt er juist een punt van om functionarissen en politici uit die periode zoveel mogelijk te wippen, als onderdeel van haar mensenrechtenbeleid. (Dit beleid kun je gerust met een korreltje zout nemen. Laatst heeft diezelfde Kirchner een hooggeplaatste militair met een verleden in de dictatuur zelfs gepromoveerd)

Zorreguieta is op dit moment voorzitter van de Kamer van Suikerproducenten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home