mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Wednesday, August 22, 2007

Roll over Beethoven

"Last night I saw the future of rock and roll and his name is Bruce Springsteen," schreef de enthousiaste Rolling Stone verslaggever Jon Landau ooit. Dat was misschien wat overdreven, maar over de superlatieven die worden gebruikt voor de jonge Venezolaanse orkest dirigent Gustavo Dudamel is iedereen het eens. "Een muzikale superster," roepen ze in Engeland, waar de 26-jarige Dudamel vorige week een Proms concert gaf met zijn Simon Bolívar Jeugd Orkest. Dat orkest, en Dudamel zelf, zijn de vruchten van wat in Venezuela kortweg 'het systeem' wordt genoemd. Een muzikaal onderwijs programma bestaande uit koren en orkesten voor alle niveaus en leeftijden gericht op jongeren uit achterstandwijken. Al 35 jaar krijgen kinderen die dat willen en het zelf niet kunnen betalen een rigoreuse klassieke muziek opleiding. Zie hier het resultaat. Hun optreden in de Royal Albert Hall wordt "historisch" genoemd - zie hier.

Hieronder, Dudamel met orkest in Luzern. Dit is het toegift, even nadat de jongens hun smoking jasjes hebben verruild voor sport jacks in de nationale driekleur.

1 Comments:

Blogger Pieter said...

Wil je meer bezoekers op je blog?
Je kan een link krijgen op wereldexpat.nl daar staan allemaal blogs van Nederlanders in het buitenland.

http://www.wereldexpat.nl/nl/wonen/contactmetNL/wereldexpat_blogs_spamvrij

6:01 AM

 

Post a Comment

<< Home