mn

Estancia Von Zillenstein ligt op de Argentijnse Pampa. Hier, temidden van grazende kuddes en wat maté drinkende gauchos, zijn mijn belevenissen uit El Sur del Sur, het meest zuidelijk gelegen land op aarde, terug te vinden.

Friday, November 09, 2007

Cartagena de Indias

Het is vochtig, warm en bewolkt in Cartagena de Indias aan de Colombiaanse kust. Toeristen zien af van een intensieve rondgang langs musea en kerken. In plaats, schuilen ze in hotelkamers en restaurants, waar de airco het poolklimaat opwekt.


Zo vermoed ik althans, want ik heb er nog maar een handvol geteld.

Jammer voor ze. Gisteren hebben wij hier namelijk genoten van een hoogtepunt op de Caribische kalender. De processie van de Reinado Nacional de Belleza, de optocht van schoonheidskoninginnen langs de oude stadsmuren van deze koloniale burcht. Elke provincie van het land stuurde zijn schoonste Miss om de lokale eer te verdedigen op het nationale toneel.
Zondag bepaalt een ontgetwijfeld deskundige jury welke mestiza, mulatta of negra zich Colombia's mooiste mag noemen. Maar voordat het zover is, groeten de Reina's de toegestroomde fans in een twee uur durende optocht. Met duizenden Colombiaanse gezinnen, bejaarden en prinsessesen in spe zwaaien we naar de voorbijfuivende tropische verrassingen.

Ondertussen is het spel om elkaar met meel en nep sneeuw onder te klieren, vast een of ander purificatieritueel (ga ik heus nog wel navragen). Met een teug rum en een hap gefrituurd maisbrood wordt de klamheid bezweerd.






Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home